Продавница

ПЛАНИНСКИ ЛИВАДСКИ МЕД


400.00ден

Ливадскиот мед е полифлорен мед,пчелите го собираат од нектарот од над 50 лековити билки,па со оглед на различното потекло,видот на ливадите, може многу да варира по боја,мирис и вкус.Бојата му е од светло жолта и светло црвена,до темно жолта,црвена.

Description

Ливадскиот мед е полифлорен мед,пчелите го собираат од нектарот од над 50 лековити билки,па со оглед на различното потекло,видот на ливадите, може многу да варира по боја,мирис и вкус.Бојата му е од светло жолта и светло црвена,до темно жолта,црвена.
Мирисот е посебно изразен,пријатен, проеовладува мирис на доминантната билка.Има прекрасен вкус и богат со  многу ензими,витамини,минерали и аминокиселини.Со редовно конзумирање на овој мед се појачува имунолошкиот систем,се зголемува физичката и  менталната сила на организмот. Ливадскиот мед дава многу енергија, поради лековитоста медот треба сите да го употребуваат,но на деца и старите луѓе треба да им биде секојденвие.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “ПЛАНИНСКИ ЛИВАДСКИ МЕД”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Cart