Продавница

ПЛАНИНСКИ ШУМСКИ МЕД


400.00ден

Шумскиот мед е исклучително ценет и лековит.За разлика од другите видови на мед пчелите го собираат од листовите,плодовите и гранчињата на листопадни, зимзелени и други видови
дрвја

Description

Шумскиот мед е исклучително ценет и лековит.За разлика од другите видови на мед пчелите го собираат од листовите,плодовите и гранчињата на листопадни, зимзелени и други видови
дрвја.Покрај тоа во него има и нектар на голем број лековити планински билки. Во шумскиот мед се идентификувани над 300 супстанции и минерални состојќи. За разлика од ливадскиот мед има многу повеќе железо,калциум, калиум,магнезиум,манган,кобалт и други минерали.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “ПЛАНИНСКИ ШУМСКИ МЕД”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Cart