КАКАО ВО ПРАВ АРИБА НАЦИОНАЛ (ОРГАНСКО) 150гр.

(1 customer review)

390.00ден

Супериорна Arriba Nacional какао во прав е една од најдобрите прав какао на светскиот пазар. Можете лесно да го видите сами по својот вкус, и сигурно можете да ги очекувате сите здравствени придобивки што таквите внимателно обработени автохтони сорти какао ги носат од таков какао во прав.

Description

Супериорна Arriba Nacional какао во прав е една од најдобрите прав какао на светскиот пазар. Можете лесно да го видите сами по својот вкус, и сигурно можете да ги очекувате сите здравствени придобивки што таквите внимателно обработени автохтони сорти какао ги носат од таков какао во прав.

Arriba Nacional е најценетата и најретката домородна сорта на какао во светот. Докажани здравствени придобивки (затоа што само овој какао во прав содржи доволно флавоноиди и други фитонутриенти). Супериорната Ариба доаѓа директно од неколку насади од само една област на Еквадор, која се смета за историски дом на какаото.

Загарантирано ладно обработено, според специјализиран процес на производство, специфично за нашиот добавувач. Преработени во мали и индивидуални серии само за вас – загарантирано потекло и свежина.

Моќни придобивки од внимателно избрани какао Какаото е една од најфасцинантните супер храна што ни ја даде природата. Содржи целиот спектар на минерали, аминокиселини и фитонутриенти, од кои флаванолите се веројатно најпознати.

Она што е многу позитивно во случајот со какаото е огромниот број научни истражувања направени од сериозни институции и лаборатории, кои ги потврдуваат здравствените придобивки на ова растение. Сепак, количината на хранливи материи и особено флаванолите во какаото, што доведуваат до сите овие докажани здравствени придобивки, во голема мера зависи од видот, потеклото и методот на нејзино преработка.

Ова е клучно за корисникот да го разбере. Затоа, консумирањето чоколада, дури и црното, не води до очекуваните здравствени придобивки. Преработката, изборот на какао со понизок квалитет како и сите употребени адитиви скоро ги поништуваат сите позитивни ефекти.

1 review for КАКАО ВО ПРАВ АРИБА НАЦИОНАЛ (ОРГАНСКО) 150гр.

  1. Ljupco

    Prekrasno Kakao

Add a review

Your email address will not be published.

+0